dissabte, 9 de març del 2013

Conferències


Un bon amic m'ha fet arribar un llibret, publicat per l'institut d'Estudis humanístics Miquel Coll i Alentorn, que inclou dues conferències. La primera es " la cultura socialcristiana. Un estil", de Enrique San Miguel Pérez i "l'economia social de Mercat. una resposta Humanista al poder dels mercats" de Josep Antoni Duran i Lleida.
Es ràpid de llegir en primera lectura i, me'l reservo per fer-ne una segona subratllant i meditant la gran quantitat de reflexions que aporten. De la primera lectura destaco la validesa personal del llibre per reafirmar el  perquè milito a Unio democràtica de catalunya  i  el perquè son vàlides les propostes social, politico-econòmiques de l'economia social de mercat.
Sense profunditzar, de la primera conferència, i com un tast, us destaco " l'estil democristià es un estil de llibertat, de creativitat, d'exploracio de la pròpia identitat", " el democristià sap que el cristianisme aplicat a la vida publica vol dir lleialtat, franquesa, valor, sacrifici". 
I de la segona " la principal aportació de l'economia social de mercat consistiria en la recuperació dels valors... " . Exposa com " l'economia social de mercat pot ser en els nostres temps una resposta humanista al poder dels mercats,..., i aquest model, si es portà a la practica en la seva integritat, pot ser el recurs mes efectiu per evitar crisis com la que estem patint."
Recomano les conferències, les tobo de imprescindible lectura per els democratacristians i crec que hauria de ser un dels regals per a tots els nous militants d'unió democràtica.
En seguiré escrivint.