dimarts, 17 de desembre del 2013

Hospital de Viladecans

L’Hospital de Viladecans en l’estructura sanitària del Baix Llobregat
Seguirà sent l'hospital pioner i de proximitat que ja és ara

Creiem que és greu intentar polititzar la sanitat fent creure que hi hauran serveis bàsics que seran reduïts o clausurats. Al Baix Llobregat l'exemple d'aquesta manera d'actuar creant la por a la pèrdua de serveis dels que ja disposen els ciutadans de la zona es concreta amb la demagògia que fan sobre l'hospital de Viladecans.

Aquest hospital funciona des de l'any 1987 com a hospital general bàsic  d'aguts i no ha canviat mai les seves funcions. Es va crear amb la voluntat comunitària i de proximitat amb els equips d'atenció primària d'emergència per als ciutadans de Viladecans, Gavà, Castelldefells, Sant Climent de Llobregat i Begues.
És, ha estat i serà un centre hospitalari pioner en el desenvolupament i en la incorporació de tècniques i d'organització que minimitzan la tradicional hospitalització de llarga durada amb la potenciació de la cirugia major ambulatòria  i la curta estada.

És un hospital en xarxa i per tant treballa amb la col·laboració constant amb hospitals molt propers com son el de Bellvitge i el de Sant Joan de Deu que també atenen als ciutadans dels mateixos municipis anomenades anteriorment.

Per tant l'Hospital de Viladecans seguirà com hospital general bàsic  de proximitat donant servei d'urgències, consultes externes,hospital de dia, gabinets de prova i exploració, cirugia major ambulatòria  i d'hospitalització de curta durada.

I per demostrar la seva continuïtat està prevista una nova àrea de gabinets d'endoscopia i de cirugia menor, una millora d'espais en consultes externes i millores en la confortabilitat de les habitacions per a dos llits.

Per mes concreció es pot confirmar la seva continuïtat i millora amb les inversions fetes el 2012 de quasi 38 milions d'euros i en el  2013 de quasi 37 milions d'euros.

La realitat és demostrable pels ciutadans de Viladecans, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Begues que seguiran disposant d'un bon hospital de proximitat.