dimarts, 14 de maig del 2013

Oh !!!!! Europa !!!!


D’aquí menys d’un any aproximadament estarem davant les Eleccions Europees.  Tornarà la campanya  electoral i tornarem a criticar els ciutadans per no entendre la importància de les mateixes i la seva repercussió en la vida de cadascú de nosaltres. Direm que la gent no vota, vota poc, vota sense donar-li importància o passa de les votacions.

Crec en Europa, sobretot en l’Europa dels pobles i em sap molt de greu com s’usa per part dels Estats membres.

Quan els Estats reben diners de la U.E.  i amb aquests fan obres i gestionen serveis, amaguen la importància de l’ajut que aporta Europa per la cohesió i desenvolupament.  Les inauguracions son presidides per el polític estatal partidista del moment que se’n oblida, descuida o omet voluntàriament l’esforç fet per els altres estats europeus, manifestant solament el seu goig per la infraestructura o servei  inaugurat. 

Si que veiem constantment com els polítics, sempre que poden, carreguen contra Europa per normatives que afecten negativament als seus ciutadans. No fan pedagogia del perquè, de la utilitat. Simplement acusen al mes llunyà de tots els mals. Mes reflectit que ara, mai. Amb la crisi, totes les culpes cap a Europa.

Els Estats no creuen en Europa ni pel protocol. En la visita de fa pocs dies del president italià a la Moncloa, l’ordre de les banderes era el següent: La espanyola al mig, a la dreta la italiana i a l’esquerra la europea. A mi, dieu-me innocent, m’hagués agradat veure la bandera europea al mig.

Primer hem de creure en Europa, fer pedagogia diària, manifestar-ne les avantatges i corregir els inconvenients... després podrem fer campanyes...  Oh!!!  Pobre Europa !!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bona reflexió salvador