dimecres, 9 de gener del 2013

Cas Pallerols

El publico, perquè com ho vaig viure, hi puc donar fe. La direcció no en tenia ni idea i fins i tot crec que la finalitat era  desmontar la direcció de l'epoca.


COMUNICAT D’UNIÓ DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA

En relació amb l’acord d’ahir a l’Audiència de Barcelona al voltant de l’anomenat cas Pallerols i a l’espera de la publicació de la sentència, Unió Democràtica de Catalunya vol manifestar:

1.- l’acord acceptat per les parts en la causa, en la qual Unió Democràtica de Catalunya mai no ha estat directament imputada, reflecteix la seva responsabilitat civil a títol gratuït, posició que correspon legalment a qui actuant de bona fe i amb desconeixement de la comissió dels actes il·lícits es beneficia dels seus efectes, motiu pel qual s’ha retornat l’import entre les parts.

2.- en conseqüència, la direcció d’Unió mai va rebre ni va tenir coneixement dels fets.

3.- Mai cap altre partit ha fet el que Unió va fer i ara farà en relació a unes acusacions de finançament. Va obrir una comissió d’investigació amb persones externes a Unió amb el degà de la facultat de Dret d’Esade, Antoni Marzal, amb el president de l’Associació de la Premsa Internacional, Ernest Udina, i amb el catedràtic d’economia de la Universitat de Barcelona, Eduard Berenguer.

De les conclusions d’aquesta comissió, es va derivar l’assumpció de responsabilitats polítiques, com l’expulsió de qui havia estat el secretari d’Organització i la dimissió del president del consell nacional, sense perjudici que altres militants implicats es van donar voluntàriament de baixa de tal manera que, entre els condemnats, no hi ha cap militant d’Unió.

A més, Unió Democràtica va encarregar al Col.legi de Censors de Comptes de Barcelona que verifiqués si era cert que hi havia algun ingrés procedent de Fidel Pallerols. A tal efecte, el Col·legi va designar d’ofici un auditor que va treballar lliurement i va elaborar un informe que negava aquesta eventualitat.

Finalment, malgrat tot, no per responsabilitat penal sinó civil subsidiària, Unió retornarà uns diners a l‘Administració, situació que no s’ha produït mai en cap altre cas.

Tot i això, lamenten la situació generada i demanem disculpes en nom dels que van intervenir encara que a hores d’ara s’hagin donat de baixa o hagin estat expulsats dels partit. Expressem el respecte escrupolós per la justícia, alhora que en demanem per al nostre partit, així com per a alguns dirigents no condemnats que durant setze anys ha sofert una constant agressió a la seva honorabilitat amb un judici paral·lel als mecanismes proce