dimecres, 6 d’octubre del 2010

Que es podrà fer ????

Crec que a partir de les properes eleccions a la Generalitat de Catalunya canviarà el govern. Jo crec que podrà governar el candidat de CiU Artur Mas. Jo, ja em pregunto que i com encararà el dema de les eleccions el nou president a la generalitat.


Tots sabem que a nivell dinerari la Generalitat quedarà buida i tan sols en quatre partides pressupostaries es menjaran tot el pressupost del 2011. Aquestes son: els crèdits que s’han de pagar (interessos i capital), deute compromesa a mig i llarg termini (sistema alemany de finançament de les infraestructures, escoles, jutjats, etc), personal i llei de dependència.

Aplicar el programa des de el primer anys és pràcticament impossible. Que s’ha de fer ales hores.

Crec que la primera necessitat del país es recuperar la confiança amb ell mateix. Cada persona ha de recuperar la confiança en ella mateixa, es la seva força. Cadascú ha de tornar a saber que pot exercir la llibertat personal amb la responsabilitat que porta intrínseca. Cada ú ha de ser guia i far del seu propi destí. Aquest arguments els podríem ampliar a la societat civil, al mon de les empreses, a la de les relacions laborals, comercials, educatives, a qualsevol àmbit de la nostra societat.

No existiran, al menys duran el primer any i possiblement durant el primer bienni, recursos suficients per que el “papa” generalitat solucioni tots els nostres problemes. Cadascú haurà de resoldre el seu. I que serà necessari? Que podem demanar a la Generalitat?.

Demanem una mes obertura legislativa i pràctica. Obrir les normes controladores i sancionadores que arriben fins extrems molt angoixats. Començar a permetre. Permetre desenvolupar-se personal, social i econòmicament. Tornar al pràctic binomi llibertat – responsabilitat. Es pot aixecar el país començant a deixar remuntar a les persones. Endavant.