dilluns, 5 de juliol del 2010

Actituds

Quan quelcom inicia un mandat, en qualsevol organització i/o empresa, es normal que vulgui distanciar-se i diferenciar-se de les persones que anteriorment dirigien el mateix estament i vulguin marcar característiques pròpies a través de les seves primeres actituds, decisions i/o declaracions.

Fa pocs dies, el nou president del Barça, va fer el discurs d’assumpció del càrrec, en tres idiomes, incloent-hi el castellà i l’anglès. Si ho va fer per marcar distancies amb el president anterior, te, per part meva, perdó. Si ho va fer per marcar decisió ideològica de cap a on anirà l’ús institucional de la llengua catalana, anem, des de el meu punt de vista, cap enrere. No em cap al cap un discurs de proclamació d’un president de qualsevol entitat catalana multilingüe. Quan podrem entendre que no es deixa de ser universal per la llengua que uses???? Quan podrem entendre que podem ser universals, com a club i com a poble, sense deixar de ser catalans ??????

Marcar diferencies amb l’antecessor hauria de ser sense odi ni rancúnies. Les dues primeres decisions de la no Junta son: Retirar la medalla d’honor i manifestar la crítica a la rescissió del contracte del gerent de l’entitat. Crec que, si ho trobava adient, podia haver pres la mateixa decisió, sense ser necessari a la primera reunió, es podia haver suspès la categoria de soci d’honor amb categoria de president d’honor i deixar la decisió final a una propera assemblea de compromissaris. O, altres opcions, que segur que n’hi ha i que no deixessin entreveure revenja.

En el tema de gerència, tard o d’hora, sabrem que cobra el nou gerent i la clàusula de rescissió pactada. I, no crec que sigui molt diferent, o pensem que les persones amb vàlua, no cobren ????????

Mal peu d’entrada, però com hi ha cent dies de gracia, i el que interessa és que tota l’entitat vagi sobre rodes, sobretot en resultats esportius, ho deixem com a critica a un mal començament, amb possibilitats de rectificar, i sobretot ànims per seguir amb un barça únic.