diumenge, 17 de novembre del 2013

Apropaments

Fa dies que vaig veient un apropament entre les persones que veuen vies diferents per arribar a la plena sobirania de la nostra nació. No sé si és tan sols entre amics i coneguts o l'apropament és més ampli i afecta a més gent.

Estic observant que els independentistes cada dia accepten més que això no es fa d'un dia per altre, comencen a exposar les dificultats del procés i les matisacions en el procediment a seguir. No cal dir que no renuncien a la Independència, però ja no la veuen com un procés del segle XIX sinó que l'entenen  dins la complexitat dels estats sobirans moderns: sobirania plena per decidir sobre qualsevol tema sempre que no n'hagis cedit en part a òrgans o estaments interestatals.

Per l'altre part la tercera via (federalista, confederalista o autonomista) cada dia és més conscient que serà difícil sortir del pou sense sobirania plena. És demostrable que més o menys des de el famós "Apoyare", de Zapatero, la relació Espanya-Catalunya ha estat, i segueix estant, de caiguda en picat. No cal que jo recordi tots els greuges econòmics, culturals, infraestructurals, competencials , etc. que es van succeint dia si, altre també. A molta gent la llei Wert els hi ha acabat d'obrir els ulls. La tercera via requereix una voluntat de dues parts i, com deia algun polític, cal una demostració palpable de que Espanya té la voluntat d'entendre Catalunya i, explicava, que una prova fefaent de la bona fe espanyola, seria retirar la famosa llei Wert. Per tant, si malgrat la bona voluntat, el diàleg, les bones maneres, l'apertura de solucions, per part dels catalans, la porta segueix tancada i les oïdes continuen sordes... No queda més remei que cercar altres solucions un xic més dràstiques. Quedar-se igual seria acabar al fons del pou de la misèria social per als catalans, trencar la cohesió social, educativa i lingüística.

Aquestes dues maneres d'entendre solucions diverses davant el problema de la relació política entre Catalunya i Espanya estan més a prop i crec que cada dia els hi serà mes fàcil posar se d'acord amb denominadors comuns.
Així ho espero pel be de tots !!!!!