divendres, 21 de desembre del 2012

Tres reptes transcendents



El president ha anat recordantja des d’abans de les eleccions del 25 de novembre, però també al voltantdel debat d’investidura, que tenim tres reptes de gran transcendència que van ben lligats: un, donar-li la volta a una recessió econòmica persistent; dos,consolidant alhora l’estat del benestar i, tres, situar el nostre país en peu d’igualtat amb altres nacions, o sigui fer efectiu el dret a decidir.

És evident que la prioritat és donar-li viabilitat alprogrés del país i, per tant, trobar fórmules efectives de reactivació i creixement econòmic. Quelcom que requereix la implicació compromesa i el protagonisme actiu de tots els sectors productius.

És de desitjar que el nou curs d’apassionant políticainiciat a partir d’aquest desembre comporti també, a més d’enfrontaments ideològics i batalles dialèctiques, acords socials de gran calatamb solucions per als requeriments desesperants delsdrets bàsics de les persones.

Però encara que la representació parlamentària i el Govern s’hi posi, cal també disponibilitat i predisposició per part d’inversors i d’emprenedors, d’institucions i d’entitats de tota mena. Cal generositats i enginy, més que mai, per donar resposta al sacrifici dels col·lectius més afeblits.

A la fi, perquè la comunitat progressi, perquè el país esdevingui sobirà i pròsper, cal poder garantir el desenvolupament dels projectes de les famílies i de les persones que li serveixen.

Tant de bo el 2013 representi l’inici d’un canvi de cicle. Que els Mags ens portin tones d’il·lusions i de coratge.