dijous, 24 de maig del 2012

Nissan-USOC


Vaig assistir, acompanyant el Molt Honorable President Mas a la presentació e la nova versió elèctrica de la furgoneta NV-200 que porta implícit una inversió per part de Nissan de cent milions d’euros i la creació de 700 llocs de treball, entre directes i indirectes, a la seva planta de Barcelona, a la Zona Franca.
Per motius laborals, el 2008, vaig estar molt a prop del Sindicat USOC. Recordo perfectament la crisi de Nissan que promovia un tancament i la deslocalització de l’empresa.  Ahir vaig recordar l’esforç del sindicat per la continuïtat de l’empresa. Negociacions amb els empresaris, negociacions amb els treballadors, sempre amb la proa posada a evitar, de totes totes, el tancament, els acomiadaments i creient fermament en la continuïtat de l’empresa.
Ahir, hi eren tots, i tots els sindicats. La Nissan s’havia salvat i alhora avui es capaç de proposar nous models per aportar continuïtat i futur. Sabem que ens afecta a tota la societat i el benefici serà per a tots. Doncs, des de el meu punt de vista, vull agrair al sindicat USOC, la gran feina realitzada, la gran visió de futur que va tenir, ara que es materialitza.  Agrair també a tots els treballadors que varen anteposar i suportar les renuncies immediates,  per aconseguir un futur i una continuïtat de la seva feina i de l’empresa.
Crec que és un exemple a tenir ara més present que mai a Catalunya . La perseverança, la capacitat de creure en un projecte, la confiança en comptar amb els millors per tirar-ho endavant és la mostra que  les coses poden canviar amb el sacrifici, la suma de tots i els acords globals sobrepassant els límits personals.
Un dia rodo, on crec era de justícia agrair a qui s'ho mereix.