dilluns, 31 d’octubre del 2011

Governar, manar o pactar

Governar i manar o pactar

Convergència i Unió, en les darreres conteses electorals, ha aconseguit un èxit electoral indiscutible, sense sense precedents.  El suport explícit dels ciutadans ens ha permès governar en institucions tan importants com la Generalitat de Catalunya, un bon grapat d’ajuntaments, les diputacions i els consells comarcals. Per primer cop la nostra coalició també governa els emblemàtics ajuntaments de Barcelona i de Girona.

Aquesta constatació pot conduir a equívocs, com ara que CiU mana a tot arreu. I això senzillament no és cert. CiU ha assolit molt de poder per governar, però poc per poder manar efectivament. A la majoria de les institucions governem en majoria relativa, per la qual cosa les decisions rellevants s’han de negociar, consensuar i pactar. Això significa, en el fons, que la majoria de ciutadans ens han votat perquè pactem i, alhora, ens han escollit perquè han considerat que som els millors negociadors per superar la dura època que ens ha tocat viure. En definitiva, per concloure el raonament, crec que els ciutadans ens han atorgat el poder per poder governar pactant.

M’agradaria fer extensiva aquesta reflexió a tots els partits i coalicions que governen les institucions sense una majoria absoluta. També aquestes formacions polítiques tenen poder per governar, però no pas per manar; han de pactar.

Arribats a aquest punt goso plantejar als ciutadans la reflexió de si una majoria absoluta a Madrid, a les properes eleccions legislatives, ens ha anat alguna vegada bé al nostre país i als nostres ciutadans. Nosaltres, CiU, estem acostumats a negociar en favor dels interessos de Catalunya. També estem preparats per defensar Catalunya i els catalans si, el 20 de novembre, un mateix partit governa i mana i té la temptació d’anorrear-nos.

2 comentaris:

alonso torres ha dit...

amic salva despres de llegir al teu escrit . Penso que CIU sempre hem de donar tot lo millor nostre com a col.lectiu de persones precupades per els afers diaris de la nostre societat tant Nacional ,socil i cultural .Hem de tenir un bon resultat a les espanyes per fer sentir la nostre veu.

Núria Costal ha dit...

Quina raò tens, CIU te poder però no pot fer tot el que voldría en moltes ocasions ha de pactar i potser no, en qui voldria, es el que hi ha. Son temps dificils i sería bo tenir un govern a Espanya que estes obligat a pactar però crec que no serà així¡¡¡¡ S'ha de continuar i per més que costi, aixecarem aquest país.