diumenge, 15 d’abril del 2012

Unio, idees...

Si la nova idea que es pot aportar a Unio Democratica de catalunya es la de que els seus líders no poden ser alhora càrrecs públics es una bona idea. Si la idea ha d'afectar tan sols a en duran i no afectar a la persona que la proposa, ja no es una idea es una manera com una altre de fer la guitza.
Podem discutir si els càrrecs públics han de ser membres del comitè de govern. A Unio ja ho hem fet en varis congresos. Hi havien les dues propostes que es necessari que hi siguin per lligar l'accio publica del partit amb la dels càrrecs públics, i la inversa, que no n'hi hagin i que el partit domini sobre els càrrecs públics.
Com pasa quasi sempre, ni una opció ni l'altre, es del tot correcte. A quadrets, com diem a Unio. Porció que permeti les sinergies entre càrrecs públics, partit i accio publica. La millor formula, a la fi es una combinació que permeti als càrrecs públics influir en l'opinio del partit i un partit fort que permeti influir en les decisions dels càrrecs públics.
El partit usa tres formules, com a mínim de direccio de l'accio Politica: el comitè de govern, el consell nacional i les comisions i equips especialitzats.
El que si confirmo es que les ideas son per aplicar a tothom, no per desgastar a algú i no aplicar-te-les per a tu.