diumenge, 22 de gener del 2012

Credibilitat funcionarial

Si un metge ens digues que la seva manera de protestar per un ajust salarial o per les condicions salarials seria la de no receptar als malalts o la de no atendre'ls diríem que creuen una linea vermella de responsabilitat. L'efecte immediat per part dels malalts podria ser la desconfiança global que podria afectar fins i tot a la credibilitat del seucriteri profesional, provocant els dubtes, la solicitut de segons i tercers criteris i fins i tot les posibles demandes.
Entenent aixi que hi han col.lectius amb drets de manifestacions, pero amb limits de responsabilitat, imatge, credibilitats, on les repercusions poden ser determinants.

Seria el cas dels agents dels cossos de seguretat. Si la policia creua, com veiem aquests darrers dies,el que en podríem dir la linea de respecte profesional es perd el respecte que la societat te per a ells i per poder realitzar adecuadament la seva professió. Si la reclamació laboral de un cos imprescindible com aquest, actua canvian l'idioma propi, ocupant comissaries, retenit el transit pel sol fet de fer la guitza, inventant-se controls, etc...quina credibilitat els hi donarà després la societat quan el controla sigui de veritat, quan hagin de desocupar un local o un habitatge, en quin idioma voldran que la societat es dirigeixi a ells???. Hauran perdut el respecte, l'autoritat i l'ordre dins de les propies fronteres, hauran creuat aquesta linia vermella i la imatge que representa un cos de seguretat autonomic, fruit dels esforços de tots els nostre conciutadans, als que ara no representen ni tampoc reben la seva seguretat. En resum gaudiran de respecte i consideració?Tindran credibilitat??

Quasi el mateix podríem dir dels funcionaris de presons. Una competència que tan sols tenim a Catalunya. Una responsabilitat que no pot perdre tampoc la credibilitat.

Desitjo el retorn a la responsabilitat, l'abans possible, per la pròpia credibilitat dels funcionaris anomenats, pel respecte que mereixen per part de la societat, per la convivència general i pel retorn dels valors que representen.