dijous, 24 d’abril del 2008

Sant Jordi

Si la faula fos diferent podria ser que el drac representes les crostes de l'amor. Tothom sap que per mes que estimis, aquest mateix amor, poc a poc i quasi sense voler, va deixant llastra de malentesos, certes insinceritats, dubtes, gelós, rancunietes, mentides, enganys, etc. Si tot això ho representa el drac amb la seva altivesa, poderiu, por, supèrbia, terror, etc i es mort per una llança portada per sant Jordi que encarna l'amor, la lleialtat, els principis, l'honor, la sinceritat, la veritat podria voler representar la diada de Sant Jordi com el dia de començar de nou en el difícil joc de l'amor. Matar antigues histories i amb una rosa i un llibre recomençar l'historia d'amor. Que maca seria la faula i que impossible es la realitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si la faula fos diferent, no seria la de Sant Jordi, seria com moltes d'altres que passen sense pena ni gloria.Et convido a reflexionar: és l'amor que deixa llastra o es la nostra manca de volutnat, per tirar endavant aquest amor?.Afortunadament, no es poden matar antigues histories d'amor, t'has parat a pensar quan trista sería la nostra vida, sense recordar tot allò meravellos,i insubstituible, que ja hem viscut i segurament no tornarà?.Els records, les histories viscudes, donen vida.
"El record es el signe més clar de fidelitat"

Anònim ha dit...

Ostres, després de tant de temps d’haver llegit aquests dos comentaris, he de reconèixer que si bé inicialment m’identificava més amb el segon (tot i que no del tot) ara, després de tot el que m’ha passat crec que Sant Jordi només simbolitza l’amor autèntic, aquell que està per sobre de tot el demès, el que preval davant de qualsevol situació adversa i per tant crec que estrictament no el podria celebrar gairebé ningú. Jo, que l’havia deixat de celebrar durant una pila d’anys, el vaig tornar a recuperar convençuda que havia trobat tot allò que simbolitzava i no només per un dia. Com sempre m’havia equivocat